Araç Muayenesi Yaptıranlar Dikkat! Az Bilinen 'Para İadesi' Yöntemi

Araç Muayenesi Yaptıranlar Dikkat

Araç Muayenesi Yaptıranlar Dikkat!
Az Bilinen 'Para İadesi' Yöntemi

Araç sahipleri, zorunlu araç muayenelerini yaptırmak zorundadır. Ancak, araç sahipleri muayene ücretlerini iade alabilirler! Peki, nasıl? İşte tüm detaylar:

Aktif olarak trafiğe çıkan araçlar, belirlenen zamanlarda araç muayenesi yaptırmak zorundadır. Araç sahipleri, muayene ücretlerini kredi kartıyla ödedikleri takdirde ek ücretlerini geri alabilirler. Ekonomist Cahit Saraçoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kredi kartlarına ek ücret almanın hukuksuz olduğunu belirtti.

Saraçoğlu'nun paylaşımında şu ifadeler yer alıyor: "Uyanık olmanız lazım. TÜVTÜRK tarafından kredi kartına ilave ücret alınması hukuksuz. 2022 Ağustos ayında TÜVTÜRK araç muayene ücretimi kredi kartıyla ödedim ve 12.41 TL ek ücret alındı. Tüketici hakem heyetine itiraz ettim. Tüketici Hakem Heyeti bu durumu ayıplı hizmet olarak nitelendirdi."

2023 yılı için araç muayene ücretleri şu şekildedir:
otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römork için 1.130,44 TL;
otobüs, kamyon, çekici ve tankerler için 1.528,10 TL;
traktör (römorklu ve römorksuz), motosiklet ve motorlu bisikletler için ise 575,84 TL'dir.

Cahit Saraçoğlu, araç muayenesi yaptıran milyonlarca sürücüye, muayene sırasında verilen paraların geri alınabileceği az bilinen 'para iadesiyöntemini anlattı. Araç sahipleri için bu bilgi oldukça değerli ve muayene ücretlerini geri almak için bu yöntemi kullanabilirler.

Araç sahipleri, zorunlu araç muayeneleri için TÜVTÜRK'e başvuruda bulunmaktadır. 2023 yılında Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) oranı %122,9'dan %61,5'e düşürülmüştür. Ancak, enflasyon nedeniyle araç muayene maliyetleri hala artmaktadır.

Ekonomist Cahit Saraçoğlu, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, araç muayenelerinde kredi kartı ödemelerine uygulanan ek ücretlerin yasa dışı olduğunu belirtti.

Cahit Saraçoğlu'nun paylaşımı şu şekildedir:

"Uyanık olun. TÜVTÜRK'ün kredi kartı ödemelerinde aldığı ilave ücret hukuksuz... 2022 Ağustos ayında TÜVTÜRK üzerinden araç muayenemi kredi kartıyla ödedim ve 12.41 TL ek ücret tahsil edildi. Tüketici Hakem Heyeti'ne itiraz ettim ve Tüketici Hakem Heyeti bu durumu ayıplı hizmet olarak değerlendirdi."

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski